Skopové vařené ve šťávě
100
0
1
Lilky zbavíme řapíku, propícháme vidličkou a namočíme na 2 hodiny do studené vody, aby ztratily trochu své hořkosti. Pak je oloupeme, opatrně vydlabeme lžičkou prostředek, povaříme jej v osolené vodě a zchladlý nakrájíme. Maso semeleme. Na 3 lžících oleje zpěníme nasekanou cibuli, přidáme maso, prostředek lilků, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželkou a sekaným česnekem a opékáme dokud se nevyvaří šťáva. Pak necháme vychladnout. Do ochlazené nádivky přidáme ušlehané vejce, dobře promícháme a směsí naplníme vydlabané lilky. Naskládáme je do kastrolu, podlijeme olejem a vodou a 1/2 hodiny dusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme protlak a podáváme.