DŽUSOVÉ 1 celé kuře + Marináda: 1/2 šálku jablečného octa, 1/2 šálku pomerančové šťávy, 1/2 šálku grapefruitové šťávy, 1/2 lžičky soli, lžička mleté skořice, lžička cukru, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku Kuře rozdělíme na 2 půlky, páteř odstřihneme a odstraníme. Smícháme suroviny na marinádu, maso dáme do nekovové mísy a marinádou zalijeme, dáme do chladu a necháme marinovat přes noc . Kuře dáme do trouby nastavené na gril a grilujeme dozlatova asi 45 minut. Na talíři přelijeme výpekem a přidáme zeleninu podle chuti. COLOVÉ 1,5 kg kuřecích paliček + Marináda: 2dl coca-coly, 1dl pomerančového džusu, 3 prolisované stroužky česneku, lžička mletého pepře, 1/2 lžičky červené papriky, 3 lžíce oleje Všechny suroviny na marinádu smícháme v míse, dáme do ní maso a necháme odležet v chladu asi 3 hodiny. Maso pak pečeme hodinu na 180°C. Během pečení paličky několikrát obrátíme a potíráme zbylou marinádou.