Staňte se našimi fanoušky na:

Linecká srdíčka bezlepková

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze všech surovin uhněteme těsto, aby se máslo teplem našich dlaní příliš nerozehřálo a nelepilo na prsty. Když je dostatečně hladké, uložíme ho do chladu a necháme odpočinout. Pak z něj vyválíme plát asi 3mm silný a vykrajujeme z něj srdíčka. Ty pak přeneseme na slabě pomaštěný plech a při 180°C pečeme dorůžova. Linecká srdíčka zdobíme čokoládou a plníme kakaovým krémem. Kakaový krém: 150ml mléka, 1 lžíce škrobové moučky, 150g moučkového cukru, kakaový prášek Mléko se škrobovou moučkou přivedeme k varu. Hodně mícháme, aby se neudělaly žmolky. Po 2 minutách můžeme směs odstavit a nechat vychladnout. Zatím si utřeme máslo s moučkovým cukrem do pěny a pak přidáváme kaši z mléka a moučky. Opatrně mícháme nejlépe elektrickým šlehačem na 1. stupeň rychlosti, nakonec přidáme kakao.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

M* |27. srpna 2013
hezké foto Odpovědět
jobovab |27. srpna 2013
dobré Odpovědět
K.Vladka|3. března 2017
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!