Linecké těsto: 250g hl. mouky, špetka soli, špetka citron. kůry, 100g cukru, 1 vejce, 150g másla Nepečená hmota: 260g dětských piškotů,160g cukru moučky,2 lžíce kakaa,80g másla,50ml rumu Krém: 2 žloutky, 100g cukru moučky, 120g másla, 2 lžíce rumu K prosáté mouce přidat sůl, citron. kůru, cukr, vejce a máslo, vypracovat hladké těsto a na 30 minut odložit do lednice. Z těsta vyválet tenký plát a formičkou z něj vykrájet oválky. Rozložit na plech a péct na 190°C dozlatova. Hotové ihned sundat z plechu. Piškoty rozdrtit a promíchat s cukrem a kakaem, máslem a rumem, vypracovat nedrobivou hmotu. Žloutky vyšlehat s cukrem ve vodní lázni na hustý krém, odstavit ho a po částech do něj zašlehat máslo. Dochutit rumem. Piškotovou hmotu vtlačit do tvořítek na včelí úly, hotové půlky úlů nechat v ledničce ztuhnout. Pak každou naplnit trochou krému a přitisknout na oválek z lineckého těsta. Nakonec dozdobit dle své fantazie.