Staňte se našimi fanoušky na:

Linecké slepované (dia-bezlepkové)

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Mouku smícháme s fruktózou, strouhanou citronovou kůrou, žloutky a se změklým máslem. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 1-2 lžíce vody nebo mléka. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme fólií a dáme na 2 hodiny do chladničky odpočinout. Pak vál posypeme Promixem a polovinu těsta vyválíme. Tvořítkem vykrajujeme tvary (kolečko, kytička apod.), rozložíme je na suchý plech a upečeme do světle žluta. Z druhé poloviny vykrájíme stejné tvary, ale uprostřed vykrojíme malým tvořítkem (nebo třeba náprstkem) kolečko. Upečeme stejným způsobem. Po vychladnutí potřeme plná kolečka (kytičky) marmeládou a s vykrojenými spojíme je k sobě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piskotka |1. září 2013
dobré Odpovědět
IVETULIATKO |1. září 2013
moooooc dakujem Odpovědět
katy9 |29. srpna 2013
krásné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!