Staňte se našimi fanoušky na:

Linguine s hovězím masem a brokolicí

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 200 g hovězího nízkého roštěnce
  • 150 g těstovin (linguine nebo špagety)
  • 300 g brokolice
  • 125 g cherry rajčat
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky

Pracovní postup:

VEČEŘE PRO DVA Brokolici rozdělíme na růžičky a 5 minut ji povaříme v horké vodě. Pak vše ihned zchladíme v misce s ledem, růžičky by měly zůstat pevné a jasně zelené. Rajčátka rozpůlíme, těstoviny připravíme podle návodu, scedíme a přiklopíme, aby nevychladly. Maso nakrájíme na pruhy a ty ještě na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa zprudka orestujeme. Pak teprve osolíme, přidáme brokolici a rozpůlená rajčátka, prohřejeme a zakápneme sójovou i chilli omáčkou, podle chuti opepříme. Ke scezeným těstovinám přidáme maso se zeleninou a petrželku, promícháme a případně ještě osolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!