Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Cukr, ořechy, mandle, vanilkový cukr a koření dáme do mísy a promícháme, poklademe kousky másla, přidáme hořkomandlový olej, vejce a žloutek, zpracujeme ručním šlehačem. Z těsta uděláme bochánek, zabalíme do fólie a chladíme 60 minut. Těsto na pomoučeném vále vyválíme do plátu silného 1/2 cm a vypichujeme z něj vhodnou formičkou půlměsíčky (formičku opakovaně "máčíme" v cukru), rozložíme je na plechy s pečícím papírem. Bílek ušleháme dotuha a pomalu přisypáváme moučkový cukr. Sněhem potřeme půlměsíčky a pečeme je na spodní příčce trouby 15-20 minut na 150°C. Necháme úplně vychladnout a teprve pak zdobíme polevou.