Staňte se našimi fanoušky na:

Lískovooříškové florentinky s bílou čokoládou

Autor receptu: Zebra (391 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Předehřejte troubu na 170 °C (plynová trouba stupeň 3). Rozprostřete lískové oříšky na velký plech. Dozlatova je pražte v troubě, cca 7 minut. V mixéru nebo kuchyňském robotu je pak rozdrťte najemno s 1/4 hrnku (50 g) cukru. Zvyšte teplotu v troubě na 190 °C (plynová trouba stupeň 5). Připravte si tři plechy. Rozpusťte v malém kastrolku máslo, med, smetanu a zbývající cukr a nad malým plamenem nechte cukr rozpustit. Přiveďte k varu a 2 minuty povařte. Odstavte a vmíchejte oříškovou směs a sůl. Lžičkou pokládejte směs na plech ve vzdálenosti 7 cm od sebe. Pečte každý plech zvlášť, 8-10 minut dozlatova. Nechte cookies chladnout na plechu cca 5 minut, dokud lehce neztuhnou, a pak je přendejte na mřížku, aby zcela vychladly. V nádobě s dvojitým dnem pozvolna rozpusťte oba typy čokolády: nejdřív bílou, pak hořkou. Pomocí štětečku natřete jednu stranu poloviny cookies hořkou čokoládou a zbytek bílou čokoládou. Nechte čokoládu 30 minut tuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |17. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!