Staňte se našimi fanoušky na:

Lišky na paprice

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • trocha octu
  • 500 g lišek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l zakysané smetany
  • 1 cibule
  • 1 hrnek hovězího vývaru (i z kostky)

Pracovní postup:

Nakrájené lišky nejprve krátce poduste v malém množství vody. V kastrolu zpěňte na tuku nakrájenou cibuli, přidejte papriku, lišky, sůl, kmín a chvíli restujte. Pak do kastrolu nalijte hovězí vývar, kastrol přikryjte pokličkou a duste tak dlouho, až jsou lišky měkké. Ke konci dušení rozmíchejte v hrnečku mouku se smetanou a lišky zalijte. Rychle míchejte, aby se neudělaly žmolky a nechte 15 minut povařit. Nakonec dochuťte omáčku octem a solí. U nás se k liškám na paprice podávají vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!