Lišky pečlivě očistěte, a to tak, abyste je nemuseli namáčet ve vodě. V pánvi rozehřejte máslo a pokrájené houby na něm prudce orestujte. Šťávu, kterou pustí, nechte ze 3/4 odpařit a přidejte jemně nasekanou cibuli. Jakmile cibule s houbami zpění, můžete směs opepřit a přilijte smetanu. Omáčku nechte na středně silném ohni provařit a podle chuti ji osolte. Nakonec přidejte jemně pokrájené petrželové řapíky (aby byly ještě jemnější, můžete je spařit horkou vodou. Omáčku podávejte ozdobené kadeřavou petrželkou nebo sekanou pažitkou. Pokrm se hodí k bílým masům s těstovinami, ale můžeme jíst i samotný s pečivem jako předkrm. Pokud vám bude omáčka připadat řídká, můžete ji zahustit 2 lžícemi bešamelu nebo trochou jíšky.