Staňte se našimi fanoušky na:

Lišky na smetaně po francouzsku

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • muškátový oříšek
  • černý mletý pepř
  • 1 snítka kadeřavé petrželky
  • 3 řapíky naťové petržele
  • 400 g čerstvých lišek
  • 2 lžíce másla
  • 125 ml smetany
  • 1 cibule (středně velká)

Pracovní postup:

Lišky pečlivě očistěte, a to tak, abyste je nemuseli namáčet ve vodě. V pánvi rozehřejte máslo a pokrájené houby na něm prudce orestujte. Šťávu, kterou pustí, nechte ze 3/4 odpařit a přidejte jemně nasekanou cibuli. Jakmile cibule s houbami zpění, můžete směs opepřit a přilijte smetanu. Omáčku nechte na středně silném ohni provařit a podle chuti ji osolte. Nakonec přidejte jemně pokrájené petrželové řapíky (aby byly ještě jemnější, můžete je spařit horkou vodou. Omáčku podávejte ozdobené kadeřavou petrželkou nebo sekanou pažitkou. Pokrm se hodí k bílým masům s těstovinami, ale můžeme jíst i samotný s pečivem jako předkrm. Pokud vám bude omáčka připadat řídká, můžete ji zahustit 2 lžícemi bešamelu nebo trochou jíšky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!