Jarní zelný salát
20
11
13
Naťové cibulky nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Mladý česnek (podle chuti i se slupkou) a žampiony nakrájíme na plátky, velké hlívy na kousky, debrecínku na proužky, saláty natrháme na velké kousky. Na velké pánvi rozehřejeme tuk a po částech do něj dáváme houby s česnekem a za stálého obracení je 3-4 minuty prudce opékáme. Osolíme, opepříme a zalijeme nálevem z 5 lžic vody, octa a oleje, nakonec vmícháme cibulku. Menší část bazalky si dáme stranou, zbytek nakrájíme nadrobno a zamícháme do vlažných hub. Listový salát dáme do mísy spolu se strouhanou mrkví a debrecínkou. Salát poklademe houbami s nálevem, ozdobíme zbylou bazalkou a nakrájeným rajčetem.