Staňte se našimi fanoušky na:

Litevské Cepelinai

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny: 15 syrových brambor, 5 vařených brambor, 100 ml kysané smetany Nádivka I: 500 g tvarohu, 2 vejce, 3 cibule, 150 g vepřového sádla Nádivka II: 500 g masa nebo jater, 3 cibule, 150 g vepřového sádla Omáčka: 100 g sádla, 3 cibule, 200 ml kysané smetany Syrové brambory nastrouháme, vymačkáme vodu a smícháme s nastrouhanými vařenými brambory a kysanou smetanou. Je-li těsto příliš řídké, vmícháme lžičku bramborového škrobu. Nádivka - na sádle opečeme nakrájenou cibuli a přidáme tvaroh s vejci či mleté vařené maso. Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme 10 min. v osolené vodě. Mezitím na sádle nebo slanině zpěníme cibulku, zalijeme ji kysanou smetanou a chvilku povaříme. Cepelíny podáváme s teplou smetanovou nebo houbovou omáčkou, nejlépe z nakládaných hub.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |1. ledna 2014
vyzkouším Odpovědět
Zdendula|4. ledna 2014
zajímavé-asi zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!