Staňte se našimi fanoušky na:

Litina z Plzeňska

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LITINA Z PLZEŇSKA Brambory nastrouháme, přidáme mouku, droždí, sůl. Řídké těsto vylijeme do sádlem vymazaného a mákem vysypaného pekáče a pečeme 30-40 minut. LITINA Z MIROVICKA 3 syrové brambory (6-7 cm průměr), 1/4 l vlažného mléka, droždí velikosti ořechu, majoránku, česnek rozetřený se solí, mletý pepř, zázvor, dvě hrsti škvarků nebo nakrájený měkký salám, 4 lžíce rozpuštěného sádla, hrst máku, polohrubá mouka. Brambory najemno nastrouháme, vodu slijeme, přidáme kvásek, podle chuti koření, škvarky a ostatní přísady. Mák vmícháme nebo jej nasypeme navrch. Mouky přidáme tolik aby bylo těsto řídké. Pečeme do červena. LITINA Z TÝNA NAD VLTAVOU 4-5 větších brambor, 1 l vařícího mléka, 70g droždí, 1 kg hrubé mouky, 2-3 lžíce sádla, 2-3 lžíce škvarků, 100g na kostičky pokrájené anglické slaniny nebo 150g gothajského salámu, 1-2 celá vejce, sůl, 4 stroužky česneku rozetřeného, špetku kmínu, a byliny (mladé kopřivy, špetka tymiánu, libeček, majoránka). Brambory nastrouháme, přidáme ostatní přísady i s kváskem, řádně promícháme a podle chuti přisolíme. Necháme na teplé

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mikotka |19. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Rentiér1946 |19. dubna 2013
K základnímu receptu litiny Plzeňské, jsem přidal ještě litinu Mirovickou a Týnskou :-)) Odpovědět
Aidel |5. března 2013
Hezké :) Odpovědět
Rentiér1946 |4. března 2013
Foto poskytla dcera. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!