LÍVANCE Droždí rozdrobíme do mísy, rozmícháme s cukrem a 100ml vlažného mléka, kvásek necháme vzejít. Pak přidáme mouku smíchanou se špetkou soli, zbytek mléka a vejce, metličkou vyšleháme hladké těsto. Necháme ho na teplém místě asi 30 minut kynout, pak postupně naléváme malou naběračkou na lívanečník a pečeme z obou stran dozlatova. Nakonec lívanečky potřeme domácím džemem, přidáme kopečky tvarohu a lehce poprášíme skořicí. TVAROH Tvaroh utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do tvarohu. DŽEM (4 sklenice po 250 ml) Maliny a borůvky očistíme a asi 1/4 od každého druhu dáme stranou. Zbylé ovoce dáme do hrnce a rozmačkáme, přivedeme k varu a pozvolna vaříme do změknutí a rozvaření. Přidáme želírovací sukr 2:1, kyselinu citronovou a zbylé celé ovoce. Na mírném ohni znovu povaříme 5 minut. Odstavíme z ohně, přidáme pálenku a plníme do horkých vyvařených sklenic. Uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout, otočíme zpátky a uskladníme.