Nejprve si připravíme brusinkovou omáčku: rozehřejeme rybízové želé a med, přidáme zavařené brusinky a vše zvolna za stálého míchání 8 - 10 minut dusíme na mírném ohni. Poté omáčku odstavíme ze sporáku a necháme vychldnout. V míse dohladka rozmícháme vejce, 205 g ricotty, mletou skořici, vanilkový cukr a prosátý moučkový cuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí. Směs přidáme k ochucené ricottě. Ze všech přísat vypracujeme hladké těsto. Z těsta usmažíme 16 - 18 lívanečků Vždy nabereme jednu vrchovatou lžíci (nebo malou naběračku) těsta, vlijeme na pánev a osmažíme po obou stranách dozlatova. Malé lívanečky vložíme na předehřáté talíře, podlijeme brusinkovou omáčkou, vše pocukrujeme a podáváme.