Budete potřebovat: 1 šálek cukru, 1/2 šálku kukuřičného sirupu, 1/4 šálku vody, 1 lžíci extraktu dle vaší chuti (Vanilka, kokos, ovoce), potravinové barvivo (není nutné pokud vám nejde o barvu) Dále - formičky na lízátka (zmrzlinu), špejličky nebo dřívka nebo jiné držáčky, teploměr Do formiček vložte dřívka. Smíchejte cukr, sirup a vodu, za míchání nechte cukr zcela rozpustit. Pak přiveďte do varu, vložte teploměr a nechte vařit bez míchání než teplota dostáhne 145°C, odstavte a nechte stát dokud bublání úplně nepřestane. Vmíchejte extrakt (a barvivo). Lžící naplňte formičky, dávejte pozor aby dřívko bylo ponořené. Nechte vychladnout, ztvrdlé pak vyklepněte z formiček, můžete zabalit do celofánu. Rada: Při pokojové teplotě vydrží asi měsíc.