Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme změklé na kousky pokrájené máslo a vejce, zpracujeme na vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do chladu odpočinout. Mezitím vyšleháme instantní dortovou náplň se studeným mlékem (4 minuty) a necháme asi 2 minuty stát. Pak místo másla (uvedeného v návodu k přípravě), vmícháme mascarpone (případně můžeme použít tučný tvaroh) a vanilk. cukr, vše vyšleháme dohladka na hustý krém. Těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát, rozkrájíme na 16 dílků a vymačkáme je do pečlivě vymaštěných formiček. Dno těsta na několika místech propíchneme vidličkou, posypeme čočkou nebo fazolemi a pečeme při 150°. Když začnou okraje zlátnout, vysypeme luštěniny a dopečeme dozlatova. Hotové lodičky vyklepeme a necháme vychladnout. Krém naplníme do sáčku (nebo zdobičky) a nastříkáme do lodiček. Povrch přizdobíme rozpůlenými kuličkami vína.