Staňte se našimi fanoušky na:

Lombardské bochánky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z opraného špenátu otrháme stopky, dáme je na 4-5 minut do vroucí vody a necháme je okapat a vychladnout. Zvlášť rozmačkáme ricottu s našlehaným vejcem a jemně rozdrceným anýzem, směs osolíme a opepříme, přimícháme nastrouhaný pecorino. Ze špenátu vymačkáme vodu a žmolky co vzniknou nasekáme najemno. Tuto řezanku vmícháme do sýrové směsi, lžící pak vykrajujeme velké kousky a v dlaních je zakulatíme na kuličky. Každou lehce smáčkneme, aby vznikl bochánek a obalíme je ve směsi mouky a tymiánu. Velkou pánev na smažení naplníme do poloviny vodou, přivedeme k varu a postupně do ní dáváme bochánky. Necháme vařit asi 3-4 minuty (musí vyplavat), pak opatrně vyndáme a přelijeme na talíři rozehřátým máslem, ve kterém jsme orestovali plátečky česneku. Podle chuti můžeme bochánky opepřit a ozdobit rajčetem nebo paprikou. Z tohoto těsta se dají udělat i chutné palačinky a nebo náplň do těstovin - tortellini, ravioli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!