Staňte se našimi fanoušky na:

Lombardský koláč

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Odložíme stranou celé mandle, všechny ostatní suroviny dáme do mísy a rychle z nich vypracujeme těsto. Dáváme pozor, aby výsledné těsto nebylo příliš hutné. Máslem vymažeme dortovou formu o prům. 25 cm s odnímatelným dnem. Vložíme do ní těsto tak, že ho nadrolíme rukama, aby zůstalo nadýchané, ozdobíme mandlemi, které jsme si odložili stranou, a pečeme na 180°C asi 60 minut. Po vychladnutí sundáme formu z koláče a posypeme ho dvěma lžícemi cukru. Podáváme až následující den po upečení. Poznámka: Venkovský moučník z Lombardie "Sbrisolona", je typický zejména pro provincii Mantova, velice snadno se připravuje.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |30. září 2014
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!