Do poloviny dávky mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžičku mouky a necháme v teple vykynout. Sůl a citronovou kůru vmícháme do prosáté mouky, přidáme žloutek a po lžících rozpuštěné vlažné máslo, nakonec přilijeme kvásek a zbytek mléka. Všechno zaděláme na válu na tuhé hladké těsto, propracujeme. Z těsta připravíme šišku, rozkrájíme ji na stejnoměrné malé kousky a z nich uděláme válečky asi 1/2 cm silné, spojíme konečky - vznikne malý kroužek. Kroužky rozmístíme na plech s pečícím papírem a necháme je na teplém místě kynout 20 minut. Pak je upečeme na 170°C dorůžova. Na polevu rozvaříme krystalový cukr ve vodě, vychladlé kroužky směsí potřeme a hned obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým. Před uložením necháme kroužky úplně oschnout.