Lososa omyjte, osušte a udělejte z něj čtyři filety. Ze všech stran je osolte a opepřete, potřete olejem a dejte na chvíli do ledničky. Olej (80 ml) vlijte do hrnce, přidejte polovinu másla a nechte rozpustit, přisypte cibulku a pět minut smažte do změknutí. Vsypte jasmínovou rýži, dvě tři minuty opékejte a pak postupně přilévejte vývar. Rýže by měla být vždy jen potopená - další dávku vývaru přilijte až po úplném absorbování předchozí. Rýži vařte zhruba dvacet minut. Osolte ji a opepřete podle chuti, vmíchejte pár kapek citronové šťávy a kopr. Filety ogrilujte na pánvi nebo pod rozpáleným grilem v troubě - tři až pět minut z každé strany. Podávejte společně. Na rýži dejte lososa, na něj kousek másla, zasypte kapary a oreganem.