Staňte se našimi fanoušky na:

Losos na másle( z mých experimentů)

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dva filety položíme do čistého dřezu, pustíme tenký proužek studené vody a oškrábeme zbytek šupinek. Opláchneme, můžeme nakrájet na porce, ale nemusíme a vložíme do remosky. Koření rozdělíme na všechny porce, včetně 1 špetky kmínu, pokapeme olivovým olejem a poklademe kousky másla. Celkem asi 3 dkg, přiklopíme a zapneme. Brambory vložíme do osolené a okmínované vody s větvičkou libečku ( máte-li) a uvaříme. Ledový salát natrháme, připravíme na talíř a polijeme připraveným křenovým dippem. Křenový dipp umícháme z žervé (nebo lučiny), smetanového křenu( jemňoučce strouhaného, kupuji v Aldi, ale v hypermarketech se také najde), pepře čerstvě mletého, a smetany šlehačky, eventuálně přisolit a dobře vše rozmíchat. K rybě občas přikápneme trošku vody, aby se nespálila, šťávou polijeme porce. Hotová voní lososem a máslem, vzdáleně bylinkami. Přidáme zbytek másla a necháme rozpustit. Nemícháme, jen lehce zahýbeme remoskou. Máslovou šťávou pokapeme porce a omastíme brambory na talíři, ozdobíme tenkými proužky červené papriky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Fíííra |3. června 2016
Lososa můžu, ukládám. Odpovědět
Polda |17. dubna 2015
ukládám, ryby mám rád Odpovědět
Lenny |17. dubna 2015
lososa mám moc ráda,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!