Staňte se našimi fanoušky na:

Losos podle šéfa

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Stroužek česneku utřete, předtím ho ale zbavte středového klíčku, protože nechutná dobře a způsobuje zažívací obtíže. Utřený česnek vmíchejte do rozpuštěného másla, kterým budete filet potírat. Citron nakrájejte na měsíčky, kůru odstraňte, jinak by vám od ní mohla ryba při pečení zhořknout. Špičkou nože si připravte ve středové části filetu otvory, do každého vložte měsíček citronu a větvičku čerstvého kopru. (Okraje alobalu zvedněte tak, aby máslo a šťáva nemohly kapat do ohně, jinak bude rybí maso nepříjemně cítit kouřem) . Pak filet potřete marinádou z másla s utřeným česnekem, (položte ho na horký rošt grilu a přikryjte víkem) já jsem pekla v troubě na skleněné míse současně se čtvrtkami brambor. Průběžně kontrolujte, jak na tom grilovaný filet je, stačí maso rozhrnout špičkou nože. "Je potřeba to trefit o chvilinku pod tím, než maso přejde ze syrovýho stavu do vařenýho," radí šéf. Na filet z lososa by mělo stačit 20 až 30 minut, pak ho můžete přendat z grilu na talíř, žádné odpočívání jako u steaků. A můžete servírovat. Každou porci na talíři zakápněte lžící výrazné pikantní omáčky z dijonské hořčice, jako přílohu si dejte jen zeleninu, ať si chuť grilované ryby opravdu užijete. Je to fakt moc velká dobrota

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

laetti |16. května 2013
mňamka Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
lososa miluji Odpovědět
Šuldeska |23. března 2013
Přesně tak, také zbožňuji lososa, jen ta cena. Recept vypadá dobře, hned bych ochutnala. Odpovědět
jana.remkova.7 |22. března 2013
Miluji lososa, jen ta cena....:-(( Hezký recept Odpovědět
veronika.fajlova|14. ledna 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!