Lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Oloupeme a najemno si nakrájíme cibuli. Slaninu nakrájíme na kostičky a s cibulí dáme do pekáče. Zakryté dusíme v troubě. Mezi tím si omyjeme a nadrobno nasekáme bylinky. Mladou cibuli si omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tyto přísady si smícháme se smetanou. Ještě si horkou vodou přelijeme rajčata, oloupeme si je, zbavíme jadérek a nakrájíme na menší kostičky. Rybu si osolíme, opepříme. Slaninovou směs si rozdělíme napůl. Jednu půlku necháme v pekáčku a druhou půlku si vyndáme na talíř. Na první polovinu slaninové směsi si dáme rajčata, pak položíme rybu, kterou pokryjeme bylinkami se smetanou a celé potom překryjeme druhou částí slaninové směsi. Takto připravený pokrm vložíme do trouby a nezakryté pečeme do zlatova.