Staňte se našimi fanoušky na:

Losos s koprem a ginem

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Filet z lososa začistěte a rozkrojte napříč na 2 stejné části tak, aby se daly položit na sebe a mohli jste vytvořit sendvič. Všechna suroviny kromě alkoholu a zelených natí rozmixujte. Filety položte kůží na větší kus alobalu a potřete alkoholem. Jeden posypejte kořeněnou směsí, druhý posypejte nasekaným koprem a petrželí. Filet s kořením položte kůží do nádoby, přiklopte filetem s bylinkami a vytvořte tak sendvič. Přetáhněte fólií a zatížíte prkénkem a konzervou. Nechte v lednici 2 dny marinovat. Po 12ti hodinách nebo aspoň jednou denně otočte. Pak setřete přebytečnou solící směs, stáhněte kůži a otřete papírovou utěrkou od tekutiny, kterou losos pustil, případně opláchněte studenou vodou a osušte. Obalte v nasekaném čerstvém kopru a krájejte na tenké plátky. Podávejte s majonézovou nebo hořčičnou omáčkou, pečivem a klínky citronu. Hořčičná omáčka: Prošlehejte 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce celozrnné hořčice, 1 lžíci medu, hrst nasekaného kopru, 1 lžíci citronové šťávy a trochu soli.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!