Není to úplně dietní přeliv, ale jednou za čas proč ne. My jsme si včera moc pochutnali. A hlavně - je to super jednoduché a rychlé. Čerstvé filety z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a posypeme kořením na ryby. A teď omáčka: Osmažíme na másle 1 menší nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přilijeme 250ml smetany (ne na vaření), nejlépe šlehačky. Přidáme 1 lžičku medu, 2 lžičky hořčice a 1 lžičku sójové omáčky. Mícháme do zhoustnutí. Nakonec do omáčky vymačkáme šťávu z 1/2 citrónu a přidáme kari koření (s ním opatrně). V receptu to není, ale já tam ještě dala trochu mražených bylinek, proto ty tmavé tečky v sósu. A nakonec - na pánvi pěkně propečeme lososa, omáčku propasírujeme, aby byla krásně hladká a přelijeme přes losůska.