Na pánvi zesklovatíme na másle šalotku s česnekem. Přilijeme bílé víno a krátce ho svaříme. Přisypeme nakrájenou mrkev a natrhané listy špenátu a dusíme do změknutí. Pak směs necháme vychladnout. Rozválíme listové těsto a nakrájíme ho na čtyři stejné díly. Na každý čtverec naskládáme vychladlé špenátové listy, kousek lososa a dva plátky uvařeného vejce. Čtverce zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme je péct do rozpálené trouby při 200 °C na 20 minut. Připravíme omáčku: Do základní omáčky Velouté ( máslo,cibulka,bílé víno,hladká mouka,vývar,smetana,sůl,pepř a muškátový oříšek) vmícháme podrcené bylinky a nakrájené ančovičky a necháme vše na mírném ohni 10 minut povařit. Upečené lososové štrůdly před podáváním překrojíme a pokapeme omáčkou.