Staňte se našimi fanoušky na:

Lotrinská polévka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Česnek nasekáme nadrobno, v hrnci rozpustíme 3dkg másla a usmažíme. Pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, do které po částech vléváme bujon. Polévku přivedeme k varu a necháme na několik minut odstát. Bylinky posekané najemno přidáme do polévky, vše rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Veku nakrájíme na menší kosočtverce, zbylé máslo rozpustíme a opečeme na něm veku, tu pak přidáme do polévky těsně před podáváním. Můžeme přidat také lístečky petržele, které jsem si dali stranou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!