Staňte se našimi fanoušky na:

Lotyšské masové pirohy

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na těsto rozmícháme kvasnice s cukrem ve vlažné vodě s 1/3 mouky. Vypracujeme těsto, které posypeme moukou a necháme ještě 2-3 hodiny kynout. Pak do těsta přidáme mléko, osolíme, zapracujeme vejce, máslo a zbytek mouky. Znova vypracujeme hladké a poměrně tuhé těsto. Nakonec přidáme trochu oleje a necháme kynout ještě 2 hodiny. Potom z těsta vyválíme váleček, ten rozkrájíme na stejné díly. Z každého uděláme kouli a znovu je několik minut necháme kynout. Pak z nich vyválíme placičky, do středu dáme masovou náplň, přehneme je v půli a okraje dobře přitiskneme vidličkou. pirohy potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na vymaštěném plechu po každé straně po 20 minutách v troubě vyhřáté na 250°C. Pirohy se podávají k polévce. Náplň: smícháme cibuli se slaninou, osolíme a opepříme. Místo 340g slaniny můžeme dát 230g slaniny a 110g šunky nebo uzeného bůčku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!