Staňte se našimi fanoušky na:

Lübecké koláčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Mandle promícháme a v mixéru je znovu umeleme, usí být úplně jemné. Pokapeme 1 lžičkou růžové vody (koupíme v lékárně nebo drogerii). Za stálého míchání rozpustíme na suché pánvi cukr, nesmí zhnědnout. Sundáme ze sporáku a hned vmícháme mandle. Pečící papír posypeme moučkovým cukrem a hmotu na něj rozetřeme asi na 1 cm vrstvu. Necháme schnout při pokojové teplotě asi 12 hodin. Pak vykrájíme libovolné tvary, tyčkou nebo rádýlkem vytlačíme drážky. Pečeme asií 10 minut na 150°C (plyn st.1), povrch smí být jen osmahnutý! Ještě horké koláčky potřeme malinovým sirupem (nebo citronovou šťávou či maraskinem).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!