Staňte se našimi fanoušky na:

Lučinová pomazánka vajíčková s okurkou

Autor receptu: adela.postranecka (7 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 2 špetky sůl
  • vařená natvrdo, 2 ks vejce
  • 1 špetka pepř
  • nakrájená najemno, 1 lžíce petrželka
  • Lučina, 200 g
  • Slunečnicová semínka, 2 lžíce
  • 100 g okurka

Pracovní postup:

Recept ze svěží Lučiny se skvěle hodí do jarního jídelníčku. Lučina je navíc bez éček, takže si jí může dopřát každý příznivce kvalitních zdravých potravin. 2 balení Lučiny 100 g 1/3 okurky hrst slunečnicových semínek 2 vařená vejce pepř a sůl petrželka Z oloupaných vařených vajec vyjměte žloutky. Bílky a okurku nakrájejte na malé kostičky. Slunečnicová semínka nasucho opražte a nechte vychladnout. Nakrájenou okurku a bílky dejte do mísy společně s jedním žloutkem a nasekanou petrželkou. Přisypejte slunečnicová semínka a přidejte Lučinu. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s chlebem, nejlépe kváskovým, ozdobte rozdrobeným žloutkem a petrželkou

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!