Staňte se našimi fanoušky na:

Lumaconi plněné mozzarellou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pro 4 osoby potřebujeme (na 1 porci 4ks těstovin lumaconi - šneci): 16 ks Lumaconi Giganti DelVerde, 200g mozzarely, 100g sýra Grana Padano, 3 lžíce olivového oleje Sasso, 400ml loupaných rajčat Mutti, 2-3 česneky, čerstvá bazalka, 1 lilek, 1 žlutá cuketa, 1 lžička octa Balsamico Ponti, hruboznná mořská sůl, pepř Těstoviny Lumaconi uvaříme v dostatečném množství osolené vody s kapkou olivového oleje. Vaříme asi 12-14 minut. Necháme dobře okapat a poté plníme kousky mozzarelly a strouhaným sýrem Grana Padano. Přiklopíme druhým talířem a krátce prohřejeme (lze i v mikrovlnné troubě). Mezitím na olivovém oleji zpěníme na větší kusy nakrájený čenek, přidáme rajčata, sůl a pepř. Necháme probublat. Nakonec do salsy natrháme několik listů bazalky.Cuketu nakrájíme na podélné plátky, lilek na kolečka. Ogrilujeme nebo orestujeme na pánvi z obou stran na olivovém oleji. Ke konci posypeme hrubozrnnou solí a zakápneme octem Balsamico.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |26. května 2014
super Odpovědět
Hana S |26. května 2014
a zkusím. Odpovědět
Hana S |26. května 2014
do oblíbených Odpovědět
Hana S |26. května 2014
ukládám Odpovědět
Hana S |26. května 2014
být dobré, Odpovědět
Hana S |26. května 2014
Může Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!