Staňte se našimi fanoušky na:

Luštěniny naší prababičky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŠUMAJZL 1/2kg fazolí namočíme přes noc a v téže vodě vaříme doměkka, nesolíme a pak vodu scedíme. 1/2kg velkých krup uvaříme ve slané vodě doměkka. Potom osmažíme 2 velké cibule na sádle a přidáme oškvarky, chvilku posmažíme a můžeme přidat kabanos. Nakonec všechno smícháme dohromady a půodle chuti přisolíme a opepříme. Necháme na teple a přidáme kyselý okurek. FAZOLOVÝ SALÁT Fazole namočíme a uvaříme v téže vodě bez soli. Teprve měkké osolíme a promícháme. Nakrájíme cibuli a posolíme, z octa cukru a trochy pepře uděláme nálev, přilijeme trošku oleje a zamícháme. Necháme chvilku uležet a nakonec můžeme posypat pažitkou. ČOČKA SE ŠVESTKAMI Předem namočenou a opranou čočku vaříme ve studené vodě. Když je napolo uvařená přidáme, den před tím namočené, sušené švestky (i s peckami). Před dovařením zahustíme zátřepkou z kyselé smetany a lžící hladké mouky. Nakonec podle chuti osolíme, okyselíme a podle chuti můžeme i přisladit. Jako příloha se hodí tmavý chléb. FAZOLE PO-HUSTU Den předem namočenou fazoli dáme vařit, nesolíme. Když je uvařená zahustíme ji zásmažkou, kterou uděláme zvlášť na pánvi - rozpustíme sádlo, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou zásmažku, do které přilijeme studenou vodu, rozmícháme a nalijme na fazole. Osolíme, opepříme, přidáme trochu octa, majoránky a třený česnek. Přidat můžeme opečenou klobásu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!