Staňte se našimi fanoušky na:

Maccheroni s ragú

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • špetka cukr krupice
  • extra panenský, podle potřeby olivový olej
  • podle potřeby sůl
  • pár lístků bazalka
  • kýta nebo zadní, 800 g hovězí
  • jemně namletá, 100 g panceta
  • podle potřeby máslo
  • rajčatová passata, 800 g
  • maccheroni nebo rigatoni, 350-400 g těstoviny
  • 1 sklenka červené víno
  • 1 ks cibule
  • podle potřeby feferonky

Pracovní postup:

Celý kus masa nechte zatáhnout na troše oleje asi 5 minut, přelijte vínem, přidejte passatu a cibuli předem osmahnutou s pancetou na másle, bazalku, cukr a vše vařte v zakrytém hrnci na velmi mírném ohni aspoň 4 hodiny. Pokud by maso vysychalo, po troškách přidávejte vodu. Na konci vaření nechte několik minut odkryté, aby omáčka trochu zhoustla, osolte a přidejte trošku feferonky. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s těstovinami uvařenými "al dente".

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!