Vejce vyšlehejte s cukrem, postupně přidávejte med, citronovou šťávu i kůru a vanilkový extrakt (recept na domácí najdete i na Tradičních receptech, zadal Orlíček). Rozehřejte máslo, lehce je vmíchejte do vaječného krému a půostupně přidávejte moluku smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto nechte asi 10 minut uležet. Mezitím vymažte formičky na pracny máslem a připraveným těstem formičky naplňujte ze 2/3. Jemně jimi ťukněte o stůl, aby se uvolnil vzduch a po upečení se lépe vyklepávaly. Madlenky pečte v předehřáté troubě nejprve asi 5 minut na 180°C a pak na dalších 5 minut na 150°C. V mezičase otočte plech, aby se rovnoměrně upekly. Ještě horké vyklepneme z formiček a necháme zchladnout. Madlenky není nutno nechat odležet, skladujte v suchu a chladnu. Madlenky doporučuji s levandulovým sirupem - jsou výborné.