Staňte se našimi fanoušky na:

Majolkové buchty

Autor receptu: vera.sucha.50 (149 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, špetku soli a uděláme důlek do rozehřátého mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek....dáme k mouce, přidáme majolku , žloutky, citronovou kůru a zamícháme...uděláme nelepivé těsto a dáme kynout.... po vykynutí uděláme jednotlivé kuličky a plníme..já nejraději plním švestkami a broskvemi...ale používám i makovou, tvarohovou, rebarborovou či povidlovou náplň....ke každé švestce dám cukr a špetku skořice...zabalím a dávám na plech vymazaný máslem....i povrch buchet mažu máslem a dáme péct do zlatova..po upečení opět pomažu máslem smíchaný s rumem a posypávám cukrem smíchaným s vanilkou. DOBROU CHUŤ

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |2. února 2014
zajímavé Odpovědět
Hanina |3. září 2013
kdyby tam ta majolka nebyla, tak by to přece nemohly být majolkové buchty Odpovědět
Gabrielle |15. července 2013
S majolkou bych je nejedla, příčilo by se mi to.. Odpovědět
sussan |25. června 2013
Mňam. :) Odpovědět
Januse |21. června 2013
dobrota Odpovědět
Januse |4. června 2013
také dělám s majolkou jsou vláčnější Odpovědět
Aidel |3. června 2013
Super :) Odpovědět
vilemina |3. června 2013
Podle receptu majonéza nahrazuje v těstě tuk -tedy olej, žloutků v ní patrně moc nebude, navíc se přidávají zvlášť. Proto upozorňuju, proč se dávala majonéza - recept v této podobě mi nedává dost smysl. Dejte stejně oleje a budete mít nejspíš to samé. Do kynutých těst dávám máslo nebo máslo se sádlem. Majonézu už delší dobu nekupuju - rozhodla jsem se už před časem, když jsem přečetla pečlivě složení všech dostupných značek :) Dá se udělat doma za 6 vteřin (http://vilemina.blog.cz/1304/kupovat-majonezu) Odpovědět
Anna1960 |3. června 2013
Také je peču a jsou výborné Odpovědět
roxana-zdena |3. června 2013
také ji přidávám když peču buchty a to už léta a nic cítit není, naopak - jsou buchty či koláčky vláčnější. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!