Staňte se našimi fanoušky na:

Majolkové buchty

Autor receptu: vera.sucha.50 (149 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Veganské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy dáme mouku, špetku soli a uděláme důlek do rozehřátého mléka dáme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek....dáme k mouce, přidáme majolku , žloutky, citronovou kůru a zamícháme...uděláme nelepivé těsto a dáme kynout.... po vykynutí uděláme jednotlivé kuličky a plníme..já nejraději plním švestkami a broskvemi...ale používám i makovou, tvarohovou, rebarborovou či povidlovou náplň....ke každé švestce dám cukr a špetku skořice...zabalím a dávám na plech vymazaný máslem....i povrch buchet mažu máslem a dáme péct do zlatova..po upečení opět pomažu máslem smíchaný s rumem a posypávám cukrem smíchaným s vanilkou. DOBROU CHUŤ

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vera.sucha.50 |3. června 2013
já nevím, co používáte Vy, ale já používám majonézu a nikdy v buchtičkách nebylo nic cítit a jsou chutné...asi záleží, kterou koupíte Odpovědět
vilemina |3. června 2013
Tak nevím - musím reagovat: majonéza se do receptů dávala, dokud byla jen ze žloutků s olejem a octem, snad ani slaná nebývala - ta základní, vážená, prodáváaná naposled někdy v 60 letech, ze kdy tyto recepty zřejumě pocházejí :) Měla usnadnit pracné šlehání žloutků ručně. Takže se skutečně důkladně podívejte, z čeho se ta, kterou chcete dát do těsta, skládá! Že by byla nejlepší příchuť hořčice, pepře, cibule a dalších přídatných látek? Odpovědět
pavlinf |3. června 2013
ukládám,vyzkouším Odpovědět
ehm |3. června 2013
moc pěkné buchtičky Odpovědět
Aggie|3. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!