Suroviny mají mít stejnou teplotu.
Vše dáme do nádoby a šleháme ponorným tyčovým mixerem 20-25 vteřin; a to je celý recept.
Nejsou v ní vejce a v lednici chvíli vydrží.
Prima recept, nejdříve to bylo stále řídké, ale chyba byla asi v tom, že jsem přidal málo oleje ... poměr 1 díl mléka (nejlépe plnotučného) a 2 díly oleje (použil jsem běžný olej slunečnicový) by se měl dodržet ... a k tomu špetka soli. Hořčici, pepř a cukr jsem na základní majonézu nedával. A šlehalo se to v běžném mixeru... Po přidání hořčice a nastrouhané kyselé okurky s troškou pepře vzniká chutná tatarka ... přidat ovšem jen do takového množství základní majonézy, kterou právě potřebujeme, zbytek se nechá v chladničce na další použití.
Odpovědět
janackacka |16. září 2013
mě to neztuhlo, mám to tekutý a to bylo vše z lednice, tak nevím
Odpovědět
moja |15. července 2013
hm, kazdopadne stoji za vyzkouseni ... pak dam vedet ...
Odpovědět
darina.studenkova.5 |3. května 2013
vyzkouším
Odpovědět
šanela |2. března 2013
ráda jsem kupovala majonézu "poličanka" a v posledním testu majonéz totálně propadla právě kvůli absemci vajec - záleží asi na tom, jak si ji člověk dochutí - já zkusím :-)
Odpovědět
Georgina |24. února 2013
¨Já jimobčas udělám, není špatná
Odpovědět
pavlinf |15. února 2013
vyzkouším
Odpovědět
Bábrle Inka |15. února 2013
Názory na tuto majonézu se dost liší ... někomu chutná, někdo jí považuje za "hnus". Kdo se vyhýbá všemožně cholesterolu, ten si jí dělat bude. Asi nezbývá nic jiného, než jí v malém množství vyzkoušet a pak se rozhodnout jestli stojí za uložení a výrobu. Nám docela chutná.
Odpovědět