Staňte se našimi fanoušky na:

Májový kapr

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 4 porce kapra
  • nasekaná pažitka
  • 6 kloboučků žampionů nebo májovek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce kečupu
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 125 ml červeného vína
  • 2 zelené papriky
  • 4 rajčata

Pracovní postup:

Porce ryby osolte, opepřete a z obou stran prudce opečte na třech lžících rozpáleného oleje. Oheň zmírněte, kapra podlijte vínem a duste ho doměkka. Mezitím na zbytku oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, plátky žampionů, na proužky nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Vše ve vzniklé šťávě poduste, přidejte kečup a podle chuti dosolte a opepřete. Porce kapra polijte šťávou po dušení a navršte na ně zeleninovou směs. Příloha: hranolky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |16. května 2016
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!