Mouku nasypte do mísy, vmíchejte sůl a cukr, přidejte máslo a rychle zpracujte špičkami prstů, až vznikne jemná drobenka. Vidličkou vmíchejte žloutky, pak těsto zpracujte, aby se vše spojilo. Z těsta udělejte kouli, zabalte ji do mikrotenu a dejte na 30 minut do chladničky.
Na přípravu masové omáčky rozehřejte v pánvi s těžkým dnem máslo a během 3-5 minut v něm vyškvařte slaninu. Přidejte telecí maso a kuřecí játra a za stálého míchání opékejte do zlatohněda. Podlijte vínem a vařte, dokud se víno neodpaří. Přidejte rajčata, ochuťte skořicí a muškátem, osolte a opepřete, zvolna duste 40 minut. Mezitím si připravte bešamelovou omáčku.
Zbývajícím máslem vymažte dortovou formu (prům. 24cm) a vyválejte ze 2/3 těsta kruh tak velký, aby se pokrylo dno a stěny formy, těsto dejte do formy.
Makarony uvařte v osolené "al dente", sceďte a promíchejte s polovinou masové omáčky. na těsto dejte vrstvu makaronů, pokryjte vrstvou zbylé masové omáčky a pak vrstvou bešamelu. Posypte trochou parmazánu, postup opakujte dokud nespotřebujete všechny přísady.
Ze zbylého těsta vyválejte kruhový plát a koláč zakryjte. Stiskněte okraje, musí se pevně spojit. Pečte 35 minut na 180°C pak vyndejte a před podáváním nechte 10 minut odpočinout.