Nepečený piškotový dort s blůmami
100
6
10
Z bílků ušleháme za postupného přidávání poloviny krystalového a vanilkového cukru tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru do pěny, do které pak zašleháme prosátou polohrubou mouku. Do žloutkového těsta opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200 °C asi 12 minut. Upečený piškot vyklopíme na vlhkou utěrku. Pečící papír opatrně stáhneme a roládu i s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout. Náplň: Svaříme 175 ml mléka s cukrem. Přisypeme mletý mák a vmícháme i máslo a povidla. Povaříme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu potřeme vychladlou nádivkou, srolujeme a necháme odpočívat aspoň 2 hodiny.