Na náplň svaříme mléko s krystalovým cukrem, přidáme mletý mák a máslo s povidly. Krátce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout. Z bílků za postupného přidávání 1/2 krupicového cukru připravíme tuhý sníh, žloutky vyšleháme se zbytkem cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Zašleháme do ní prosátou mouku a nakonec vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 12 minut na 200°C. Upečený piškot poprášíme moukou a otočíme na utěrku. Necháme ho krátce vychladnout a pak papír opatrně sloupneme. Korpus za pomoci utěrky srolujeme a necháme vychladnout úplně. Piškot potřeme náplní a pak ho pevně srolujeme a zabalíme. Roládu necháme v chladu asi 2 hodiny ztuhnout. Pak ji přestříkáme rozehřátou polevou.