Ve 150 ml mléka rozmícháme cukr, přidáme droždí , rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku,přidáme sůl, rozšlehané žloutky ve zbylém mléce, olej a vzešlý kvásek. Zaděláme vláčné těsto, mísu přikryjeme a necháme v teple nakynout. Z nakynutého těsta odebíráme malé kousky, na pomoučněném vále vytvoříme tenké placičky, doprostřed dáme trochu nádivky a všechny strany k sobě přitiskneme (stočíme do růže). Nůžkami nastřihneme 5 x okraje, dáme na plech s pečícím papírem, spojem dolů. Doprostřed uděláme hluboký důlek, dáme třešni nebo povidla a posypeme drobenkou. Pečeme na 200°C dočervena. Vychladlé potřeme přepuštěným máslem, necháme ztuhnout a pocukrujeme. Pokud se nám zdá, že je těsto řídké, přidáme trochu mouky, záleží na kvalitě mouky. Maková náplň: Mák dáme do hrnce, zalijeme mlékem, přidáme citrónovou kůru, skořici, cukr podle chuti a mícháme, až se mléko vypaří. Náplň by neměla být řídká ani moc hustá. Kdo chce může přidat hrozinky a trochu rumu. Na pomaštění rozpustíme 200 g másla.