Šohajky 2
60
0
2
Mouku prosejeme do mísy, vmícháme mák, cukr, citronovou kůru. Přidáme na kousky nakrájený tuk, žloutek a zpracujeme vláčné, tužší těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu 1 - 2 hodiny rozležet. V misce promícháme zavařeninu, rum a zahustíme piškotovými drobky. Na pomoučeném vále rozválíme těsto na tenký plát a vykrájíme z něho čtverečky. Na každý dáme trochu připravené nádivky. Protilehlé cípy potřeme trochou rozšlehaného bílku a spojíme přes sebe. Mírně přitlačíme. Šátečky rozložíme na papírem vyložený plech. Pečeme v troubě vyhřáté přibližně na 165°C asi 8 - 10 minut, až povrch šátečků zrůžoví. Před podáváním je pocukrujeme.