Staňte se našimi fanoušky na:

Makovec zalitý višněmi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Měkké máslo vyšlehejte s krupicovým i vanilkovým cukrem a postupně do pěny zašlehejte, jedno po druhém, vejce. Pak zapracujte směs mouky s prdopeč a mákem střídavě s mlékem. Těsto promíchejte, rozetřete na plech nebo do pekáčku 35x25 cm s pečícím papírem a buchtu upečte na 180°C, cca 20-25 minut - zkuste špejlí. Hotovou a na plechu vychladlou rozkrájejte na kostky a na talířku polijte višňovou omáčkou: Vypeckované višně zasypte v kastrolu krystalovým cukrem, přiveďte za občasného promíchání k varu a zvolna rozvařte. V troše vody rozmíchejte maizenu a višňovou omáčku zahustěte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

megan |23. srpna 2016
Vypadá krásně :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!