Staňte se našimi fanoušky na:

Makovka z domácej pekárne od Jely

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do nádoby pekárny nalijeme nejdřív všechny tekuté přísady. Na ně nasypeme mouku, přidáme droždí, kůru a sůl (zvlášť na hromádku). Zvolíme program "Příprava těsta", čas nastavíme na 90 minut a zapneme. Na nádivku svaříme za stálého míchání 40g mletého máku se 70 ml mléka, odstavíme, necháme vychladnout a vmícháme 40g nastrouhaných rumových perníčků, 5 nakrájených sušených švestek, 1 sáček vanilkového cukru a 1 lžíci moučkového cukru. Nádivka by měla být hustá, není-li přidáme ještě nastrouhaný perníček. Vykynuté těsto vyndáme z nádoby a na pomoučeném vále rozválíme na plát. Vrch potřeme nádivkou, kterou pokapeme troškou rumu, okraje zahneme ke středu a stočíme do rolády. Přendáme ji zpátky do nádoby pekárny bez míchacího kříže a makovku mírně stočíme. Nastavíme program "Pečení" a čas na 50 minut, makovku upečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!