Staňte se našimi fanoušky na:

Makový štrúdl

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mouka (na podsypání těsta)
  • hrst rozinek
  • hrst vlašských ořechů (sekaných)
  • 200 g máku (mletého)
  • 1 balení listového těsta
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • cca 150 ml mléka (1 hrneček)
  • 2 lžiček cukru krupice

Pracovní postup:

Do hrnce nasypeme mletý mák, zalijeme ho hrnkem mléka a přivedeme k varu. Do této makové směsi postupně přidáme med, cukr, hrst rozinek a hrst sekaných ořechů. Za stálého míchání vaříme 20 minut. Mák musí změknout, mléko se postupně vstřebá a částečně odpaří. Na závěr přidáme švestková povidla a ještě 5 minut při nízké teplotě, za stálého míchání (snadno se připaluje), povaříme. Do směsi můžeme pro vůni přidat pár kapek rumu. Hotovou makovou směs necháme zchladnout. Listové těsto na pomoučněném vále rozválíme na cca 0,5 cm tenký plát, na střed naneseme studenou směs a závin zabalíme. Oba konce těsta zahneme dospod, aby náplň nevytékala. Závin dáme na plech vyložený pečícím papírem a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.Pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |2. srpna 2014
++++ Odpovědět
jana.remkova.7 |1. února 2013
Přidávám foto:-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!