Staňte se našimi fanoušky na:

Makový višňák

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozinky necháme nabobtnat v rumu, mletý mák promícháme v misce s oběma cukry, kořením rozinkami a smetanou. Ve vlažné smetaně necháme rozpustit droždí a rozšleháme vejce. Mouku prosijeme na vál, přidáme pokrájený tuk, cukr, sůl a smetanu s droždím a vejcem. Zaděláme vláčné těsto. Rozdělíme ho na 2 části, z jedné vyválíme kulatý plát a vyložíme dno i boky vymazané a vysypané formy prům. 30 cm. Těsto propíchám vidličkou a rozetřeme na něj makovou nádivku, navrch poklademe višně. Ze 2/3 zbytku těsta vyválíme pramínky a navrch koláče z nich uděláme mřížku. Ze zbylého těsta upleteme copánek a ozdobíme obvod koláče, pak potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 50 minut na 170°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!