Troubu předehřejeme na 180 °C (co nejnižší výkon trouby).
Smícháme moučkový cukr a mleté mandle.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a po malých dávkách vmícháme cukr.
Sníh přidáme do směsi cukru a mandlí, jemně promícháme, aby vznikl hladký krém.
Cukrářským sáčkem tvoříme hromádky na pečící papír dál od sebe ( pečením nabudou ) .
Pečeme cca 9 minut.
Po dopečení necháme makronky vychladnout, sundaváme až za studena!
Naplníme 1 lžičkou citrónového krému.
CITRÓNOVÝ KRÉM:
V míse rozšleháme 3 vejce a 150 g krupicového cukru, přidáme šťávu ze 3 citrónů, 1 lžíci maizeny namočené ve trošce vody, nalijeme do kastrůlku a přidáme 30 g másla. Povaříme do zhoustnutí.
VANILKOVÉ MAKRONKY:
Do těsta vmícháme sáček vanilkového cukru a místo citronového krému použijeme krém vanilkový.
KARAMELOVÉ MAKRONKY:
Zahřejeme 70 g krupicového cukru, mícháme a přidáváme 70 ml vody. Necháme zkaramelizovat a použijeme místo citrónového krému.
ČOKOLÁDOVÉ MAKRONKY:
Do těsta přidáme 3 lžičky kakaa. Rozpustíme 80 g másla se 120 g čokolády a přidáme 1 lžíci smetany a použijeme místo citrónového krému.
MALINOVÉ MAKRONKY:
Do těsta přidáme 30 kapek růžového potravinářského barviva. Povařením 200 g malin s 50 g krupicového cukru připravíme malinové želé a použijeme místo citrónového krému.