Navážíme bílky a rozdělíme na polovinu. První polovinu bílků smícháme s moučkovým cukrem a mletými mandlemi zamícháme a vznikne kaše. Do druhé poloviny bílků přidáme špetku soli a vyšleháme na tuhý sníh. Do kastrůlku si dáme krystalový cukr, vodu a vaříme na 118°C. Pokud nemáme teploměr, použijeme drátěné očko, až se udělá bublina je cukerný rozvar hotov. Rozvařenou směs vlijeme do sněhu a šleháme. Pokud chceme mít makronky barevné přidáme potravinářské barvivo. Do mírně vychladlého sněhu vmícháme kaši. Plníme do sáčku a hladkou trubičkou stříkáme na plech, na kterém máme pečící papír. Velikost záleží na každém z nás. Můžou být 3-5 cm. Takto nastříkané makronky necháme zhruba hodinu oschnout a poté pečeme v mírné troubě 20 minut na 140°C. Z plechu sundáváme po vychladnutí. Makronky by měli být uvnitř vláčné. Plníme marmeládou, případně máslovým krémem. Dobrou chuť.