Staňte se našimi fanoušky na:

Makronky plněné rybízovou marmeládou

Autor receptu: Janča (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Navážíme bílky a rozdělíme na polovinu. První polovinu bílků smícháme s moučkovým cukrem a mletými mandlemi zamícháme a vznikne kaše. Do druhé poloviny bílků přidáme špetku soli a vyšleháme na tuhý sníh. Do kastrůlku si dáme krystalový cukr, vodu a vaříme na 118°C. Pokud nemáme teploměr, použijeme drátěné očko, až se udělá bublina je cukerný rozvar hotov. Rozvařenou směs vlijeme do sněhu a šleháme. Pokud chceme mít makronky barevné přidáme potravinářské barvivo. Do mírně vychladlého sněhu vmícháme kaši. Plníme do sáčku a hladkou trubičkou stříkáme na plech, na kterém máme pečící papír. Velikost záleží na každém z nás. Můžou být 3-5 cm. Takto nastříkané makronky necháme zhruba hodinu oschnout a poté pečeme v mírné troubě 20 minut na 140°C. Z plechu sundáváme po vychladnutí. Makronky by měli být uvnitř vláčné. Plníme marmeládou, případně máslovým krémem. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Janka D. |22. března 2013
božské Odpovědět
kote19 |28. února 2013
hezký :) Odpovědět
klara4 |12. února 2013
krásně růžový :) Odpovědět
kattyr |18. ledna 2013
makronky jsem ještě nejedla, musím vyzkoušet Odpovědět
jawesy |6. ledna 2013
Jé ty vypadají jako joja:-) Odpovědět
evahu |4. ledna 2013
vypadají krásně Odpovědět
kyschu |1. ledna 2013
škoda, že nejím vejce Odpovědět
Uzzi1 |29. prosince 2012
máš je pěkné Odpovědět
Barakuda |27. prosince 2012
Na makronky nějak nemám odvahu... Odpovědět
uuu|10. května 2013
makrónky miluju! jsou krásné a dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!